woensdag 10 december 2014

REIS NAAR DE MAAN

Een reis naar de maan, dat klinkt onmogelijk. Maar in 2017 zal er een reis plaatsvinden voor onze Remco. Remco lijdt aan de ziekte leukemie. Zijn droomwens is om naar de maan te gaan. Dit lijkt allemaal onmogelijk. Maar met de hulpmiddelen die in de komende jaren gebouwd zullen worden. Kan Remco zeker naar de maan. 

Doneren
Om geschikte hulpmiddelen te bouwen, is veel geld nodig. De familie van Remco hebben al veel geld gedoneerd aan het grote project. Maar er is nog veel meer nodig, het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen iets doneren. Ook al is het maar een euro, daar is Remco ook blij mee. Hier kan je doneren : www.makeawish.nl 

De ziekte zelf
Zoals net al werd gezegd, heeft Remco leukemie. Leukemie is een vorm van kanker die veel bij kinderen voorkomt. Er is wel wat tegen te doen, en de meeste kinderen genezen ook gewoon. 
Bij leukemie wordt het groeiproces van witte bloedcellen op een kwaadaardige manier veranderd. Hierdoor kunnen de bloedcellen zich niet ontwikkelen tot rijpe witte bloedcellen. Door het veranderde groeiproces kunnen de witte bloedcellen hun taak niet meer goed uitvoeren. De taak van witte bloedcellen is het lichaam beschermen tegen ziekteverwekkers. Ook maakt het beenmerg veel te veel witte bloedcellen aan. Er zijn veel soorten leukemie, die alle gemeen hebben dat één van de vele typen witte bloedcellen is ontaard en zich ongebreideld is gaan vermenigvuldigen.

We hopen dat we met deze tekst de mensen thuis kunnen overtuigen, om te doneren. Alvast bedankt ! wwww.makeawish.nl